ΕΞΟΦΘΑΛΜΟΣ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Ο εξόφθαλμος αποτελεί αυτοάνοσο νόσημα συχνότερο στις γυναίκες από τους άνδρες που συνδέεται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων με παθήσεις του θυρεοειδούς (υπερθυρεοειδισμός, υποθυρεοειδισμός).

Ο εξόφθλαμος οφείλεται στην υπέρμετρη συσσώρευση λιπώδους ιστού πίσω από τον βολβό του ματιού, καθώς και διόγκωση των μυών του ματιού. Λόγω της αύξησης του λίπους μέσα  στην κοιλότητα  οφθαλμικού κόγχου, δεν υπάρχει αρκετός χώρο για να πάρει τη φυσιολογική του θέση ο βολβός του ματιού, με αποτέλεσμα να βγαίνει προς τα έξω στο ένα ή και στα δύο μάτια, άλλοτε συμμετρικά και άλλοτε ασύμμετρα.

Εξόφθαλμος - Θεραπεία - Αντιμετώπιση - Θεσσαλονίκη

Το εξόφθαλμο προκαλεί σοβαρό αισθητικό πρόβλημα αλλά και ακόμη σοβαρότερη οφθαλμική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει έως και τύφλωση.

Η Πλαστική Χειρουργός Γεωργία Χόρτη, συνεργάζεται με εξειδικευμένο Χειρουργικό Οφθαλμικό Κέντρο και για ασθενείς στους οποίους συντρέχουν όλες οι επιστημονικές προϋποθέσεις εφαρμόζεται μία επέμβαση όμοια της βλεφαροπλαστικής. Μέσα από μία πολύ μικρή τομή, αφαιρείται ο υπερδιογκωμένος λιπώδης ιστός από την κοιλότητα του ματιού και έτσι δημιουργείται χώρος και πάλι για να εισέλθει το μάτι στην φυσιολογική του θέση.

Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση και οι τομές είναι σχεδόν μη ορατές.

Καλέστε μας:
2310 424 934 & 5

 

Ρωτήστε μας:

     

    Συμβουλευτείτε μας:
    ONLINE ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΣΩ SKYPE