ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Πως γίνεται η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής

Με την χειρουργική βλεφαροπλαστική επιτυγχάνεται η αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος από τα άνω και κάτω βλέφαρα καθώς και η αφαίρεση του λίπους που συσσωρεύεται κάτω από τα κάτω βλέφαρα (σακούλες), ώστε να ανακατανεμηθεί σωστά και να εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και στα τέσσερα βλέφαρα (ολική) ή μόνο στα δύο (μερική) και να συνδυαστεί με lifting μετώπου.

 

Η βλεφαροπλαστική διενεργείται  με τοπική αναισθησία τμηματικά σε καθένα από τα 4 βλέφαρα, με λεπτή βελόνη. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει και με μέθη ή με γενική αναισθησία. Αντί για νυστέρι, χρησιμοποιείται η εξέλιξή του, το laser, που κόβει και ταυτόχρονα καίει. Χρησιμοποιείται για να κάνει την τομή εξωτερικά αλλά και να προκαλέσει ένα είδος σύσφιξης εσωτερικά. Τα ράμματα είναι πολύ λεπτά και απορρροφήσιμα.

Για κάθε βλέφαρο η διάρκεια της επεμβατικής πράξης είναι περίπου 20΄. Η έξοδος από το χειρουργείο είναι περίπου μετά από 1,5 ώρα, αναλόγως των επιμέρους πράξεων που διενεργούνται συνδυαστικά.

 

Η επέμβαση στο άνω βλέφαρο γίνεται στην φυσική πτυχή, ώστε μετά την επούλωσή της να μη ξεχωρίζει στο μάτι. Αφαιρείται ατρακτοειδές τμήμα του δέρματος και χρησιμοποιούνται πολύ λεπτά ράμματα για την ένωση των βλεφάρων. Εάν υπάρχει περίσσιο λίπος θα αφαιρεθεί.

 

Η επέμβαση στο κάτω βλέφαρο, γίνεται με μια τομή 1-2 χιλιοστά κάτω από τις βλεφαρίδες και επεκτείνεται προς τα έξω, στις ρυτίδες της έξω γωνίας του ματιού. Επειδή συχνότερα υπάρχει πλεονάζον λίπος κάτω από το κάτω βλέφαρο, αυτό αφαιρείται από πολύ μικρές τομές στο σφιγκτήρα μυ των βλεφάρων.

 

Υπάρχει και άλλη τεχνική  που ενδείκνυται για άτομα μόνο με πρόβλημα λίπους κάτω από το μάτι και όχι χαλάρωσης: Με εσωτερική τομή στην μέσα πλευρά του κάτω βλεφάρου και χωρίς καθόλου σημάδι.

 

Όταν χρειάζεται διόρθωση η έξω γωνία του κανθού ώστε να επανέλθει στην αρχική της θέση ή προκειμένου να αλλάξει το σχήμα του ματιού, τότε εφαρμόζεται  κανθοπλαστική ή κανθοπηξία.

Αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα της επεμβατικής βλεφαροπλαστικής έναντι των άλλων τεχνικών είναι εντυπωσιακά καθώς επαναφέρει τα βλέφαρα σε κατάσταση νεότερης ηλικίας και αλλάζει όλη την όψη του προσώπου. Η έκφραση του βλέμματος παραμείνει ίδια αλλά τελείως ανανεωμένη, χωρίς σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύρους κύκλους, χωρίς τα βλέφαρα να καλύπτουν τις κόρες των οφθαλμών.

Επιπλοκές

Πιθανότητα επιπλοκών υπάρχει σε κάθε ιατρική πράξη και από τα πλέον έμπειρα χέρια. Ωστόσο, στις βλεφαροπλαστικές οι σοβαρές επιπλοκές είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η πολύ μεγάλη εμπειρία της ιατρού και το σωστό, αποστειρωμένο περιβάλλον, έχουν καθοριστική σημασία για την επιτυχή επέμβαση. Οι επιπλοκές μπορούν να αποφευχθούν με την απόλυτη τήρηση των αναλυτικών οδηγιών που θα δώσει η ιατρός.

Μετεγχειρητική κατάσταση

Η/ο ασθενής μετά το χειρουργείο δεν έχει καθόλου ή έχει ελάχιστο, υποφερτό μετεγχειρητικό πόνο και γι΄ αυτό μπορεί να λάβει παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για το πρώτο 24ωρο και ίσως κολλύριο για να αποφευχθεί η ξηροφθαλμία.

 

Από το χειρουργείο η/ ο ασθενής εξέρχεται έχοντας κάποιες κολλητικές ταινίες στις τομές και μπορεί αμέσως να αναχωρήσει για το σπίτι. Δεν μπορεί φεύγοντας να οδηγήσει με ασφάλεια. Μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, αλλά θα πρέπει να αποφεύγει το σκύψιμο, το σήκωμα βάρους, το κλάμα, το γυμναστήριο και γενικότερα αθλητικές δραστηριότητες, διότι  αυξάνουν τη συγκέντρωση αίματος στην περιοχή των ματιών. Δεν επιτρέπεται η χρήση φακών επαφής για τέσσερις ημέρες.

 

Χρησιμοποιεί παγοκύστες στη περιοχή των βλεφάρων, προκειμένου να υποχωρήσουν το ταχύτερο το πρήξιμο (οίδημα) και οι μελανιές οι οποίες υποχωρούν σταδιακά και αποκαθίστανται πλήρως 7 -15 ημέρες μετά την επέμβαση, αναλόγως του δέρματος του ατόμου.  Η χρήση ιαματικού νερού στο πρόσωπο επιτρέπεται από την πρώτη ημέρα.

 

Μία εβδομάδα μετά, οι λεπτές τομές είναι ροζ, σχεδόν μη ορατές και σε ένα μήνα έχουν τελείως εξαφανιστεί.

 

Αποφύγετε το κάπνισμα διότι καθυστερεί την επούλωση των πληγών. Αποφύγετε το μακιγιάζ για 5 ημέρες και χρησιμοποιήστε γυαλιά ηλίου κατά την έξοδό σας στον ήλιο.

 

Καλέστε μας:
2310 424 934 & 5

 

Ρωτήστε μας:

     

    Συμβουλευτείτε μας:
    ONLINE ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΣΩ SKYPE